Cocoa Raw Chocolate – Czekolada Cappuccino migdałowe z morwą

Naczytałam się trochę recenzji tych produktów i mimo pozytywnych opinii jakoś nie śpieszno mi było spróbować jakiegokolwiek, ale jak zobaczyłam tą tabliczkę to po serii jedzenia niekoniecznie porządnych przemysłowych słodyczy zapragnęłam czegoś dobrego jakościowo. Do tego połączenie migdałów z ukochaną morwą i kawą brzmiało dla mnie nieziemsko.

1cocoa

Idealna gramatura – 50g, ciekwe solidne kostki i fajne opakowanie. Gładka, dosłownie surowa (nie wiem jak to wytłumaczy ale to po prostu czuć) czekolada wyraźnie kakaowa (55% kakao) jest optymalnie słodka. Kakao jest intensywne, ale nie ma mowy o żadnym kwasie. Wszystko byłoby idealne gdyby nie fakt, że migdały i morwa nie były w całości ale w postaci przetartej – do takich wniosków doszłam po serii domysłów i przeszukaniu internetu (jeśli się mylę to dajcie znać). Z obiecanych na opakowaniu dodatków czułam tylko kawę i to jedynie ciut. Reszta gdzieś przepadła albo po prostu trafiłam na wadliwą tabliczkę. Mimo to smakowało mi i jestem gotowa na inne warianty (może teraz z widocznym dodatkiem w środku ;)).

2cocoa

Ocena: 8/10

Kupione w:  sam we Władysławowie

Cena: 8,65

Gramatura: 50g

Wartości odżywcze i skład:

3cocoa

4 komentarzy

  1. Madziasam090 · 11 sierpnia 2016 Odpowiedz

    Extra blog o czekoladzie! U siebie mam identyczną. ;) Pisz dalej bo to właśnie twój blog przysłuży się ludzkości najbardziej! Jest świetny…

    narazie

  2. Madziasam090 · 11 sierpnia 2016 Odpowiedz

    jak coś to, to narazie nie było o tym że narazie twój blog jest świetny tylko takie narazie pa albo dozobaczenia. XD

  3. ~Olga (livingonmyown) · 11 sierpnia 2016 Odpowiedz

    Ja też się naczytałam (i naoglądałam w sklepach), tyle że od początku miałam ochotę spróbować (i nadal mam). Zawsze to coś nowego na koncie słodyczowych doświadczeń.

  4. ~Muszka · 12 sierpnia 2016 Odpowiedz

    Dla mnie za mała i dlatego jeszcze jej nie kupiłam:)

Zostaw odpowiedź