Lindor Cocco

Kolejna z pięciu pralinek, które kupiłam po jednej z każdego smaku. Jak poinformowała mnie Pani ze stoiska Lindt – są one głównie z Włoch i chyba Francji (stąd pewnie nazwa Cocco).

1lindorcocco

Aksamitna, błogo rozpływająca się w ustach mleczna czekolada. W środku miękkie, bardzo tłuste nadzienie. Niestety jest margarynowe wręcz „smalcowate”. W smaku bardzo słodkie i wyraźnie kokosowe.

2lindorcocco

Całość wypada średnio. Dodatek tłuszczów roślinnych dał o sobie znać i zepsuł letni, kokosowy klimat.

Ocena: 6,5/10

Kupione w: stanowisko Lindt w Złotych Tarasach

Cena: 13,49zł/100g

8 komentarzy

  1. ~Vela · 22 czerwca 2015 Odpowiedz

    Pralinki Lindor są fenomenalne, wiadomo… jednak też wszystkie mi się wydają zbyt ,,tłuste”. Wiadomo, mają bowiem być niemalże aksamitne, rozpływające się w ustach ale czasami wydaje mi się, że chcieli aż za bardzo. :D Te pewnie by mi niesamowicie smakowały, ze względu na kokos. W pierwszej chwili żałowałam, że są w wariacie czekolady mlecznej, a nie białej ale jednak teraz myślę, że z białą to już wyszłoby totalne zasłodzenie i jedna, wielka tłustawa kulka. :D

  2. ~Barbara Cichorska · 22 czerwca 2015 Odpowiedz

    Ten środek rzeczywiście wygląda niezbyt zachęcająco :(

  3. ~Szpilka · 22 czerwca 2015 Odpowiedz

    smalcowate!? idę się powiesić xDD a nie czekaj! nie kupiłam tego smaku! jednak mogę żyć :D

  4. ~Natalie · 23 czerwca 2015 Odpowiedz

    Ja też się obkupiła na stoisku Lindt i też mam tą pralinkę. Jeszcze nie jadłam, ale jakoś nie mam zamiaru i ją chyba oddam mamie …

  5. ~Olga (livingonmyown) · 23 czerwca 2015 Odpowiedz

    Mmm, kocham smalec w czekoladzie, zwłaszcza z przypalonymi skwarkami walącymi wieprzem. A tak poważnie, to na tę – mimo surowej oceny – zdecydowałabym się szybciej niż na tamtą. Kokos bez wiórków? Zajebiście! A margarynowy posmak? Cóż, ja i tak nie potrafię go rozpoznać.

  6. ~Kimiko · 23 czerwca 2015 Odpowiedz

    Słyszałam o tym konkretnie smaku dużo negatywnych opinii… szkoda, bo to naprawdę mogłoby być dobre, gdyby się bardziej postarali.

    • czekosfera · 24 czerwca 2015 Odpowiedz

      No właśnie ja z tym smaiem wiązałam wiele nadziei. Gdyby chociaż były wiórki, to może jakoś zniwelowałby ten smalcowaty efekt…

Zostaw odpowiedź